Home Over ons   Contacteer ons 
 

Duurzame ontwikkeling

 

ďDuurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aan de huidige noden beantwoordt zonder de mogelijkheid van toekomstige generaties om in hun eigen noden te voorzien in gevaar te brengen.Ē  zo luidt de definitie in het Verslag van de Brundtland Commission, aan de Verenigde Naties in 1987.


De uitvoering van beleidsplannen en projecten die een blijvend ecologisch impact in de mediterrane landen hebben, is de kern van het  ontwikkelingsplan van CEDEME: Werken om het huidige te verbeteren met behoud van het potentieel van de toekomst.

 

Beter Bouwen 2006:


Met dit doel in het hoofd creŽerde CEMEDE het "Building Better"-project dat werd ontwikkeld in samenwerking met de Libanese Minister van Economie in 2006.

 

Met de steun van Brussel Export slaagde Carmen Chahine erin CEMEDE te verbinden aan de Koninklijke Belgische Economische Missie onder leiding van ZKH Prins Filip van BelgiŽ, en vertegenwoordigde CEMEDE tijdens de eerste "Building Better" Euro-conferentie die in november 2007 in Qatar plaatsvond.

 

CEMEDE raakte hierdoor verder bekend en creŽerde meer internationale bruggen voor samenwerking met het doel projecten te plannen en te implementeren die duurzaam zijn op ecologisch, economisch en menselijk niveau.

 

Link naar Brussel Export website: www.brussel-export.be

 

 
     
   

Duurzame ontwikkeling

 
Onderwijs Cultuur Sport